Go to Top

Mladi iz 24 zemlje u Andrijevici

„U trajanju od pet dana, mladi ljudi iz 24 zemlje će diskutovati o odbrani, diplomatiji, međunarodnim odnosima, vojsci, regionalnoj bezbjednosti i saradnji i NATO integracijama“, navodi se u saopštenju ALFA Centra.

Ovogodišnji REACT otvoriće ambasador Slovenije u Crnoj Gori Vladimir Gaparič, a osim njega, prisutnima će se obratiti šefica Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Sanšajn Ajson, vojni ataše Ambasade Kraljevine Norveške, Ezben Os, i izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović.

„Sedmi Regionalni Evroatlantski kamp će imati dvije ključne teme: Situacija u Ukrajini i potencijalni načini razrješenja krize i druga tema koja će obrađivati poziciju Crne Gore u susret NATO samitu“, saopštili su organizatori.

Kako se navodi, REACT je postao najznačajniji događaj na te teme u regionu.

„S obzirom na to što je sama ideja, koncepcija i način realizacije kampa potpuno originalan i da se svake godine realizuje daleko od Glavnog grada i obale, postao je i najbolji promoter potrebe zajedništva i saradnje, kao i snage i ljepota crnogorskog sjevera“, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.rtcg.me

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>